Steven Polack T18 valmentajaksi
Julkaistu: 02.11.2021 10.47

Steven Polack T18 valmentajaksi

Steven Polack siirtyy T18-joukkueen vastuuvalmentajaksi – ”Haluan auttaa pelaajia kehittymään seuraavalle tasolle”

TPS on solminut valmentajasopimuksen kokeneen Steven Polackin kanssa. Polack on pitkän linjan valmentaja, jonka arvokkaasta kokemuksesta pääsee nyt nauttimaan TPS:n T18-joukkue. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun pitkään Suomessa vaikuttanut britti ottaa valmennukseensa tyttöjoukkueen.

– Tämä on tosiaan minulle täysin uusi kokemus, joskin äärimmäisen mieluisa. Haluan katsoa tämän tien ja selvittää mihin se johtaa, Polack sanoo.

T18-joukkue pelaa ensi kaudella Ykkösessä. Polack sanoo, ettei halua asettaa joukkueelle paineita sarjanoususta. Pääpaino on pelaajien kehityksessä. Urheilullinen menestys seuraa perässä, kun arki on riittävän laadukasta.

– Pelaajien kehittäminen on ykkösjuttuni. On tärkeää tukea ja parantaa pelaajien vahvuuksia ja tarttua heikkouksiin. Haluan auttaa pelaajia kehittymään seuraavalle tasolle ja se tarkoittaa myös nousua naisten edustusjoukkueeseen, Polack kertoo.

Polack on ennättänyt toimia kolmattakymmenettä vuotta valmentajana monella eri sarjatasolla. Hän on hankkinut pitkään valmentajan cv:hensä kokemuksia myös Afrikasta, jossa on valmentanut useaan eri otteeseen. Kaksi vuotta sitten Polackin valmentama Gor Mahia ylsi miesten Kenian mestaruuteen. Suomen puolelta häneltä löytyy valmentajakokemusta eri sarjatasoilta aina Veikkausliigaa myöten. Nyt ajatukset ovat TPS:n juniorityössä.

– Haluan korostaa nuorille, että he laittaisivat aina kaikkensa peliin, oli kyse sitten harjoituksista tai otteluista. Jalkapallosta pitää nauttia, ja ikinä ei tiedä milloin se loppuu. Mielestäni jalkapallosta saa myös paljon eväitä muuhunkin elämään, Polack tuumaa.

Ensi tammikuussa 61 vuoden ikään ennättävä Polack on ehtinyt vaikuttaa Suomessa jo liki 40 vuoden ajan. Hän saapui Suomeen peliuransa aikana jo vuonna 1984 Rovaniemen Palloseuran riveihin, jossa viihtyikin kokonaiset 11 vuotta. Tämän ajanjakson jälkeen Polack muutti niin ikään jalkapallon kuljettamana Turkuun.

– Rovaniemi on toinen kotikaupungeistani, mutta niin on Turkukin. Itse asiassa toinen pelaamani ottelu Suomessa oli nimenomaan Turussa, jossa hävisimme puhtaasti 0–6. Tuon ottelun jälkeen valmentajamme tuli juttelemaan kanssani, että mitä jos ottaisin keskuspuolustajan tontin itselleni, aiemmin keskikentällä ja hyökkäyksessä pelannut Polack muistelee.

Kaudeksi 1995 Polack siirtyi Ykkösessä pelanneen FC Inter Turun riveihin, jossa hän viihtyi aina kauden 1998 loppuun saakka. Vuodet olivat ikimuistoisia, sillä ne pitivät sisällään kaksi liiganousua ja yhden liigasta putoamisen. Liiganousuun päättynyt ura pelaajana käynnisti uuden uran valmentajana, jonka loppua ei ole näkyvissä. Kysyttäessä Polackilta kauanko hän aikoo viihtyä ensi vuonna 100 vuotta täyttävässä TPS:ssa tulee häneltä diplomaattinen vastaus.

– Kun kyse on jalkapallosta, sitä ei voi ikinä tietää. Valmentaja voi saada potkut vaikka jo alkulämmittelyn jälkeen, Polack naurahtaa.

– Totta kai nuorten parissa työskentely on erilaisempaa kuin aikuisten maailmassa, mutta totta puhuakseni mikään ei estä minua viihtymästä tässä tehtävässä pidempään, hän jatkaa.

- Haluan kiittää Tommi Tammeroa edellisen kolmen kauden pyyteettömästä työstä B tyttöjen eteen. Toiminta on kehittynyt valtavasti näiden vuosien aikana, eikä ollut helppo löytää valmentajaa jatkamaan Tommin työtä. Stevenin kanssa käydyt keskustelut ovat kuitenkin alusta asti menneet oikeaan suuntaan ja yhteinen tahtotila kehittää tyttöjä tulevaisuudessa omaan edustusjoukkueeseen ja pitemmälle, on selkeä. Stevenillä on mittava pelaaja- ja valmennusura takana, joten uskon sieltä löytyvän myös uusia toimintapoja joukkueen arkeen, summaa TPS:n tyttöjen valmennuspäällikkö Petteri Joensuu