Naisten Kakkonen huipentuu loppusarjaan - kotiottelu Yläkentällä 11.9. kello 17:00
TPS N2Julkaistu: 03.09.2021 15.41

Naisten Kakkonen huipentuu loppusarjaan - kotiottelu Yläkentällä 11.9. kello 17:00

Naisten Kakkosen poikkeuksellinen kausi jatkuu Palloseuran osalta jatkosarjassa FC Sport-j:n, TPV:n ja VIFK:n kanssa. Mustavalkoiset lunastivat paikkansa jatkosarjaan sijoittumalla sarjataulukon kolmanneksi yhdeksällätoista pisteellä. TPS nappasi yhdeksästä ottelusta kuusi voittoa, yhden tasapelin ja tappioita tuli kaksi. Päävalmentaja Markus Lundell on kokonaisuudessaan tyytyväinen siitä, miten joukkue selvitti runkosarjan, vaikka alku olikin haastava.

- Alku oli joukkueelta vähän tahmea. Alla oli vain muutama viikko yhteisiä harjoituksia, joten oltiin kankeita ja vähän kaikessa oli vielä tekemistä. Alussa maalit ja sitä kautta myös voitot olivat vähissä ja tämä vaikutti joukkueeseen myös henkisesti. Saatiin kuitenkin kasattua itsemme ja peli lähti kulkemaan. Loppusarjaan päästäänkin viiden ottelun voittoputkessa.

Kauden aikana kaksi peliä on jäänyt Lundellin mieleen. Ensimmäisenä mieleen nousi 3-0 voitto SeMi:stä ja toisena 0-1 voitto TKT:sta, joka oli omanlaisensa käännekohta.

- Peli SeMi:a vastaan oli ehkä parasta peliä, mitä joukkue tällä kaudella esitti. Toisaalta 0-1 voitto TKT:sta oli omalla tavallaan yksi kauden käännekohdista. Löydettiin peliin uusi vaihde ja asenne omaan tekemiseen muuttui paljon paremmaksi. Jos alkukaudesta tunnelma oli ollut vaisu, niin viimeistään siinä kohtaa fiilis joukkueen sisällä muuttui.

Kaudella 2020 joukkue sai paljon kiitosta siitä, kuinka kurinalaisesti ja laadukkaasti se puolusti ja sama on näkynyt myös tällä kaudella.

- Ollaan päästetty kauden aikana vain viisi maalia ja pelattu viisi kertaa nollapeli. Koko joukkue on puolustanut todella hyvin läpi kauden aina kärkihyökkääjistä molempiin maalivahteihin saakka. Ketään ei ole jäänyt seuraamaan vierestä, vaan jokainen on antanut kaikkensa joukkueelle.

Jos kauden alussa joukkueen hyökkäyspeli oli vielä tahmeaa, alkoi se lopussa kulkea. Kolmessa viimeisessä runkosarjan ottelussa TPS heilutteli maaliverkkoja peräti kaksitoista kertaa.

- On tärkeää, että saatiin kauden lopussa maalihanoja auki. Ei vain siksi, että saatiin voittoja, vaan maalien myötä saatiin myös lisää itsevarmuutta ja uskoa omaan tekemiseen. Joukkueen sisäisessä maalipörssissä neljä pelaajaa on heilutellut maaliverkkoja kolmesti, kolme pelaajaa kahdesti ja yksi kertaalleen, joten ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta.

Vaikka paikka loppusarjassa olikin tärkeä asia, korostaa Lundell kuitenkin, että kyseessä ei ole minimitavoitteen saavuttaminen, vaan pikemminkin minimiodotuksen saavuttaminen.

- Kun lähdettiin kohti kautta, niin tavoitteena oli vain ja ainoastaan oman lohkon voitto. Ei siis voida puhua siitä, että oltaisiin saavutettu tavoitteita. On totta, ettei oman lohkon voitto ole enää täysin omissa käsissämme, mutta lähdemme peli kerrallaan tavoittelemaan lohkon voittoa ja katsotaan kauden lopussa mihin se riitti.

Lähtökohdat jatkosarjaan ovat melko herkulliset, sillä FC Sport-j ja TPV kaatoivat mustavalkoiset maalin erolla, kun taas VIFK:n kanssa pisteet tasattiin kauden ensimmäisessä ottelussa.

- Kyllähän joukkueessa on paljon revanssihenkeä. Ollaan kuljettu pitkä matka ja nyt päästään näyttämään vastustajille, kuinka paljon olemme kauden aikana kehittyneet. VIFK on ehkä paras esimerkki, sillä kohtasimme heti kauden alussa ja sen jälkeen paljon on muuttunut. Päästään päättämään kausi sinne mistä se alkoi ja saamme loistavan vertailun siitä, mitä olemme saaneet aikaan.

Mustavalkoisten jatkosarjan ainoa kotiottelu pelataan lauantaina 11.9. kello 17:00, kun lohkoa johtava FC Sport-j saapuu Urheilupuiston yläkentälle. Lundell toivookin, että kotiyleisö löytää omiensa tueksi.

- Meillä on tarkoituksena päättää kauden kotiottelut tyylillä ja toivomme, että myös yleisöä olisi runsaasti. Joukkue tekee kentällä kaikkensa, jotta jokainen katsoja voi nauttia pelistä ja taustat hoitavat muun tunnelman vähintään yhtä hyvälle tasolle!


Joukkueen pitkäaikainen luottopelaaja Milla Saviluoto on päävalmentaja Lundellin kanssa samaa mieltä siitä, että alku oli haastava. Hän on kuitenkin tyytyväinen siitä, että pelaamaan lopulta päästiin.

- Harjoitusaika ennen pelejä jäi todella lyhyeksi, joten kauden alla oli pientä jännitystä. Se kuitenkin karisi pois, kun kentälle pitkän odotuksen jälkeen pääsi. Joukkueesta kuitenkin näki, että harjoittelua oli todella vähän ja oikeita asioita haettiin vielä kauden alussa. Saimme omasta pelistä kunnolla oikeastaan vasta kauden puolivälissä ja siinä kohtaa pelejä ei ollut enää montaa. Onneksi loppusarja tuo kuitenkin muutaman pelin lisää!

Saviluoto huomaa alkukauden puutteet ja kauden aikana tapahtuneen kehityksen myös omassa tekemisessään. Hän kuitenkin toivoo, että kehitys jatkuu kauden loppuun asti.

- Oikeastaan vasta Markuksen mainitseman TKT-pelissä saatiin kauden kuva kääntymään. Saatiin todella hyvä asenne tekemiseen ja tahtotila muuttui sellaiseksi, että voittoja alkoi tulla. Olen mielestäni onnistunut pelaamaan tasaisen hyviä pelejä, mutta tietysti toivon, että taso vielä parantuisi loppusarjaan.

Yksi kohta, johon Saviluoto toivoo kehitystä, on viimeistely. Saviluoto on itse heilutellut maaliverkkoja kauden aikana vain kahdesti, mutta hän on tyytyväinen siitä, että ratkaisijoita on kuitenkin löytynyt laajalla rintamalla.

- Kauden aikana ollaan vähän naureskeltu, että oma ruutini on tällä kaudella melko märkää. Maalikehikot ovat kolisseet, eikä aina ole ollut edes tuuria matkassa. Syöttöpisteitä on tullut, mutta olisihan se kiva saada vähän lisää maaleja. Tietysti oleellisempaa on se, että ratkaisijoita on löytynyt laajalla rintamalla.

Saviluoto on tyytyväinen siitä, että kausi jatkuu vielä loppusarjassa, mutta päävalmentajan tavoin myöskään hän ei vain tyydy nykyiseen tilanteeseen, vaan tavoitteet ovat edelleen samat kuin kauden alussa.

- Onhan se hienoa, että päästään näyttämään alkukauden vastuksille kuinka paljon olemme kehittyneet kauden aikana. Edessä on kovia pelejä, mutta jokaista niistä lähdetään vain voittamaan. Lohkovoitto ei tosiaan ole omissa käsissä, mutta emme mieti sitä, vaan lähdemme ottelu kerrallaan voittamaan ja katsotaan, missä ollaan kauden lopussa.


Loppusarjan otteluohjelma:

La 4.9. 13:00 TPV - TPS, Lamminpää UK
La 11.9. 17:00 TPS - FC Sport-j, Urheilupuiston Yläkenttä
La 18.9. 13:00 VIFK - TPS, Elisa Stadion