TPS juniorijalkapallon hyöty yhteiskunnalle on lähes 8 miljoonaa euroa
Julkaistu: 22.06.2021 07.16

TPS juniorijalkapallon hyöty yhteiskunnalle on lähes 8 miljoonaa euroa

TPS Juniorijalkapallo on ollut mukana UEFA GROW -hankkeessa, jossa on selvitetty seurojen toiminnallaan yhteiskunnalle tuomat hyödyt. UEFA SROI -mallinnus (Social Return on Investment) on toteutettu lukuisissa Euroopan maissa ja sillä mitataan jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa jalkapallon harrastajien osalta. TPS Juniorijalkapallon vuosittain yhteiskunnalle tuomat hyödyt sekä sosiaaliset vaikutukset ovat mallinnuksen mukaan merkittäviä. Toiminnan vuotuiseksi arvoksi arvioitiin mallinnuksessa lähes 8 miljoonaa euroa (7.952 miljoonaa euroa).

Sosiaalisten hyötyjen osuus kokonaissummasta on mallinnuksen mukaan noin 2 miljoonaa euroa, taloudellisten hyötyjen osuus 2.5 miljoonaa euroa sekä terveydellisten hyötyjen osuus noin 3.4 miljoonaa euroa. Tässä mallinnuksessa ei ole mukana seuran miesten edustusjoukkueen toiminnan tuomat yhteiskunnalliset hyödyt.

– Nyt tehty UEFA SROI on koottu vuoden 2019 luvuista ja tämän jälkeen on tapahtunut jo paljon kaikenlaista, joten on mielenkiintoista katsoa, miten luvut elävät tulevaisuudessa. Mallinnus tuo hyvin esiin jalkapalloseurojen merkitystä yhteiskunnallisina toimijoina. Seuroissa tehdään merkittävää työtä sekä kasvattajina että terveyden edistäjinä. Toivotaan, että tämän tyyppiset mallinnukset avaavat silmiä yhteiskunnan rakenteissa, sillä sama malli pätee myös muihin lajeihin ja selvää on, että urheiluseurat tekevät ansiokasta työtä niin sosiaalisesta kuin terveydellisestä kulmasta katsottuna, toteaa TPS juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Leena Allen.

Mikä on UEFA GROW ja UEFA SROI?

UEFA GROW on jalkapallotoiminnan kehittämiseksi rakennettu ohjelma, joka tukee kansallisten jäsenliittojen kasvua ja kehitystä Euroopassa. UEFA GROW toimii aktiivisesti eri alojen asiantuntijoiden kanssa, tarjoten jäsenliitoilleen tukipalveluita osallistumisen, lajin merkittävyyden, markkinoinnin ja viestinnän sekä kaupallisuuden kehittämiseksi. UEFA SROI -mallinnus on työväline, jolla mitataan jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa harrastajien osalta. UEFA SROI -mallinnus antaa työkalun valtakunnalliseen ja paikalliseen vaikuttamiseen tutkitun tiedon avulla.