Naisten Kakkosen alku lähestyy - kapteeni Sanni Kivisen ajatuksia kauden alla
TPS N2Julkaistu: 10.06.2021 18.56

Naisten Kakkosen alku lähestyy - kapteeni Sanni Kivisen ajatuksia kauden alla

N2 joukkueen kausi on viimeinkin jo aivan nurkan takana, sillä Naisten Kakkonen alkaa mustavalkoisten osalta sunnuntaina vierasottelulla VIFK:ta vastaan. Kotiotteluitakaan ei tarvi odottaa pitkään, sillä lauantaina 19.6. TPS saa vieraakseen TPV:n.

Kuten odottaa saattaa, on valmistutuminen kauteen 2021 ollut hyvin poikkeuksellinen, sillä koronarajoituksista johtuen joukkueharjoittelut olivat talvesta aina alkukesään asti täysin tauolla. Palloseuraa pitkään edustanut Sanni Kivinen myöntää, että joukkueharjoittelun kielto oli raskas paikka.

- Ei voitu marraskuun lopusta huhtikuun loppuun treenata joukkueena ja voin suoraan sanoa, että se söi aika paljon. Kotona seinät alkoivat jo kaatua päälle, sillä treenit ovat itselleni myös mukavia sosiaalisia tapahtumia työviikon keskelle ja yhtäkkiä ne vietiin pois. Talvi ja kevät olivat todella pitkiä ja tylsiä, mutta myös stressaavia. Pohdin paljon sitä, miten saan motivaatiota saa pidettyä yllä, mutta kyllä se siellä taustalla onneksi aina pysyi.

Vaikka joukkueena ei voitu harjoitella, eikä muutenkaan viettää aikaa yhdessä, eivät välit kuitenkaan kadonneet. Tapaamiset ja yhdessä olemiset siirtyivätkin kentältä verkkoon.

- Joukkueessa on tietysti niitä, jotka ovat enemmänkin keskenään tekemisissä myös futiksen ulkopuolella, mutta pidimme yhteyttä myös koko joukkueen kesken. Meillä oli teams-palavereja, joulun alla glögi-ilta netin välityksellä ja pidimme joukkueen WhatsApp-ryhmän aktiivisena talven läpi, ettei ketään jäänyt ulkopuolelle.

Joukkuetreenien jäädessä pois, piti liikunta löytää muualta. Helppoa se ei kuitenkaan ollut, sillä jalkapallon tuomaa sosiaalista puolta ei ollut.

- On myönnettävä, että olen huono urheilemaan yksin ja tarvitsen sitä joukkueen tuomaa fiilistä, jotta saan treenattua kunnolla. Käytiin toki muutaman kerran kavereiden kanssa pelaamassa sulkapalloa ja myös lenkillä tuli käytyä, mutta ei se kuitenkaan vastaa jalkapalloharjoittelua.

Lopulta rajoituksia kevennettiin sen verran, että joukkueharjoittelu oli jälleen mahdollista. Paluu kentille oli todella odotettua, mutta pitkän tauon myötä melko tahmeaa.

- Huomasi hyvin, että pallon kanssa ei olla päästy treenaamaan. Yleiskuntoa saatiin pidettyä yllä, mutta siinä on iso ero pelikuntoon. Alussa pallotatsi oli aivan hukassa, mutta treenien myötä se alkoi taas löytyä. Yksi ongelma on myös se, että meillä on uusi pelaajia, joiden kanssa emme ennen koronataukoa ehtineet kunnolla tutustua, joten yhteisen sävelen löytymisessä kesti hetki, mutta nyt vaikuttaa jo hyvältä.

Vaikka paluuta kentille on odotettu pitkään, ei kauden lähestymistä päästy täysin rentona odottamaan, sillä ilmassa oli todella isoja kysymysmerkkejä jopa siitä, miten kausi pelataan.

- Pieni jännitys oli päällä, sillä kesti todella kauan saada selvyyttä edes siitä, miten kausi kausi pelataan. Onko yksinkertainen vai kaksinkertainen sarja? Ketä pelaa samassa lohkossa? Myös pitkä tauko mietitytti paljon, sillä rutiinissa oli hakemista. Nyt kun kauden alkuun on enää päiviä, niin oikea fiilis alkaa näkyä. Joukkue on osallistunut todella innoissaan niin harjoituksiin kuin peleihin ja jokainen haluaa olla kentällä.

Alueellisista koronarajoituksista johtuen joukkueiden lähtökohdat tulevaan kauteen eivät ole tasavertaiset. Osa joukkueista on saanut harjoitella lähes normaalisti, kun taas osa on Palloseuran tavoin joutunut täydelliselle tauolle. Kivinen kuitenkin korostaa, että tätä ei lähdetä miettimään liikaa.

- Tämä on asia, jonka jokainen tiedostaa, mutta sille ei voi mitään. Lähtökohdat joukkueiden välillä ovat epäreilut, mutta lähdemme vain keskittymään omaan juttuun. Meille tuli uusia hyviä pelaajia, mutta osa on myös pelannut pitkään yhdessä, joten uskon, että nämä asiat auttavat meitä todella paljon.

Kivinen valittiin kauden alla joukkueen kapteeniksi ja vaikka se olikin hänelle iso kunnia, tiedostaa hän kapteenina olon tuoman myös vastuuta. Tilanne ei kuitenkaan ole hänelle uusi, vaan hän on pukenut kapteenin nauhaa käteensä myös aiemmin.

- Kapteenina oleminen on tärkeä asia ja olen todella otettu siitä, että joukkue ja valmennus pystyy luottamaan minuun. Kapteenin tittelin myötä tulee vastuuta, sillä pitää pystyä olemaan esikuva ja johtaa joukkuetta omalla esimerkillään. Kaikkein parhaiten vastuu tulee esiin silloin, kun on muutenkin väsynyt tai muuten vain ihan loppu. Silloin pitää painaa omat ajatukset sivuun ja auttaa muita eteenpäin.

TPS oli kauden 2020 aikana tiiviisti mukana kärkitaistossa, mutta jäi lopulta niukasti kolmanneksi. Poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta joukkue ei lähde tavoitteistaan tinkimään.

- Tavoitteena on ehdottomasti voittaa sarja.