T18-joukkueen kausi lähenee
T18Julkaistu: 02.06.2021 15.10

T18-joukkueen kausi lähenee

TPS T18 pääsee aloittamaan kautensa viimeinkin kesäkuun alussa, kun PKKU saapuu Kupittaalle 7.6.. Alkuperäisen aikataulun mukaisesti pelit olisivat jo hyvällä mallilla, mutta koronasta johtuvien rajoitusten takia kauden alkua on jouduttu siirtämään useammankin kerran. Isoin muutos tulevaan kauteen on se, ettei karsintoja pelata lainkaan, vaan SM-sarja pelataan 19 joukkueen yksinkertaisena sarjana. Joukkueet pelaavat 9 ottelua kotona ja 9 vieraissa. SM-sarjassa sijoille 1-5 sijoittuneet joukkueet jatkavat kauden 2022 SM-karsintasarjan lohkoon A, 6-9 sijoittuneet lohkoon B ja 10. karsii yhdessä T18 Ykkösen kolmen lohkovoittajan kanssa kahdesta paikasta B-lohkoon. Sijoille 11-19 sijoittuneet jatkavat T18 Ykköseen keväällä 2022. Palloseuran T18-joukkueen päävalmentaja Tommi Tammero on tyytyväinen siitä, että pelit saadaan viimeinkin käyntiin.

- Hienoa, että päästään pelaamaan, sillä tätä on odotettu koko vuosi! Kevät sujui harjoituksellisesti hyvin ja suurimmaksi ongelmaksi jäi jatkuva epätietoisuus siitä, milloin sarja alkaa. Keväällä oli jaksoja, jolloin edes joukkueena treenaaminen ei onnistunut, mutta meillä oli omatoimisia harjoituksia, joissa keskityttiin fysiikan kehittämiseen. Harjoituksia tehtiin niin joukkueen yhteisinä treeneinä Teamsin välityksellä kuin omatoimisena tekemisenä. Fysiikkavalmentajamme Laura Henttinen-Moilanen piti huolta myös monipuolisuudesta ja järjesti esimerkiksi hiihtolenkkejä ja kehonhallintaa parantavia treenejä.

Vaikka joukkue ei voinut pitkään aikaan harjoitella yhdessä, eivät välit pelaajien kesken ole kadonneet, sillä joukkue on tiiviisti tekemisissä myös kentän ulkopuolella.

- Vaikka joukkueessa onkin kova kilpailu pelipaikoista ja ajasta kentällä, ovat tytöt silti hyviä ystäviä keskenään ja joukkuehenki on erinomainen. Tämä on hyvä myös siinä mielessä, että kentällä tapahtuvien asioiden lisäksi myös kentän ulkopuolisilla asioilla on iso rooli pelaajien kehityksessä. Fyysiset toimet, kuten venyttelyt, ruokailut ja palauttelut ovat tärkeitä, mutta niin on myös sosiaalinen puoli. On tärkeää, että jalkapallo ei mene liikaa kentän ulkopuolisten asioiden tielle.

Kilpatasolla taistelu pelipaikoista on tietysti aina kovaa ja jokaisen pelaajan pitää pystyä jatkamaan kehitystä. Tammero kuitenkin muistuttaa, ettei nuorien pelaajien kohdalla voi keskittyä vain yhden kauden tapahtumiin.

- Meillä on kasassa tasainen joukkue ja joka tekee töitä hyvällä asenteella. Jokainen voi omalla tekemisellään ansaita paikan kentällä ja jokainen myös näyttää treeneissä, että he ovat valmiita tekemään töitä sen eteen. Tärkeintä on kuitenkin se, että saamme hyviä otteluita. Meillä on nuoria pelaajia, joten katsetta ei saa pitää vain tulevassa kaudessa, vaan pitää olla myös pidemmän aikavälin tähtäimiä. Koska kaikkia ei voi yhdessä pelissä laittaa kentälle, on meillä muutama yhteistyöseura, joissa pelaajat käyvät tarvittaessa pelaamassa.

Tammero ei muun valmennuksen kanssa lähde pistämään joukkueelle paineita vaan kaikille on tärkeintä se, että pelaajat saavat mennä kentällä rennosti ja korkeintaan valmennus jää pohtimaan asioita vähän enemmän.

-Toivotaan tietysti, että myös valmennus voisi mennä kauden ilman paineita, mutta peleissä se nähdään, miten kantti kestää. Valmennuksne tavoitteena on pelaajien kokonaisvaltainen kehittyminen ja valmistaminen seuraavan askeleen ottamiseen. Luotto joukkueeseen on kova.

Joukkueen kapteenina toimii tulevalla kaudella Nea Kaverva ja muut kapteenistoon kuuluvat pelaajat ovat Maisa Ikäheimonen, Jenna Koivisto ja Ada Liljeström. Tammero kiittelee kapteenistoa siitä, että he ovat alusta asti olleet luottamuksen arvoisia ja hoitaneet oman roolinsa erittäin hyvin. Joukkueen kanssa on jo keskusteltu myös tulevan kauden tavoitteista, mutta niitä ei lähdetä liikaa avaamaan.

- Tytöt asettivat omat tavoitteensa niin tuloksellisesti, kuin pelillisesti ja voin sanoa, että ne ovat kovia, mutta erittäin hienoja päämääriä! Nämä tavoitteet voidaan kuitenkin pitää joukkueen keskuudessa.

Palloseuran vastustajat tulevalla kaudella ja alustava otteluohjelma. Tiedotamme mahdollisista yleisörajoituksista ja pelisiirroista heti, kun tietoa tulee, joten seuraa joukkueen sivuja.

PKKU

Vuoden 2020 T18 SM-karsintojen lohko A:ssa TPS ja PKKU kävivät tiukkaa kamppailua. Ennen keskinäistä kohtaamista molemmilla oli kasassa yksi voitto. TPS nappasi joukkueiden välisestä kamppailusta 4-1 voiton. PKKU onnistui loppukaudesta nappaamaan vielä tasapelin, mutta se ei riittänyt, vaan tuusulalaiset suuntasivat Ykköseen. Kausi Ykkösessä oli onnistunut, sillä yhdeksästä ottelusta tuli vain yksi tappio. Kauden lopussa PKKU oli tasapisteissä FC Kuusysin kanssa, mutta PKKU:n maalieri oli kolme maalia parempi ja näin he varmistavat A-lohkon voiton.

TPS - PKKU 7.6. 19:00 Kupittaa 5


KuPS

KuPS tulee T18 sarjaan uutena, mutta silti tuttuna joukkueena Pallokissojen junioritoiminnan yhdistyttyä Kuopion Palloseuran toimintaan. Pallokissat YJ oli kaudella 2020 T18 Ykkösen A-lohkon kolmas kuudella voitolla, yhdellä tasapelillä ja kahdella tappiolla. SM-karsintapaikan KuPS sai Laura Kalmari SM-turnauksen kautta. Turnaus peruttiin koronatilanteen takia mutta turnauksesta jaossa olleet SM-karsintapaikat päätettiin Palloliiton toimesta jakaa kaikille niille joukkueille, joilla ei muuten olisi ollut karsintapaikkaa talvelle. Normaalisti jaossa olisi ollut kaksi karsintasarjapaikkaa mutta vallitsevassa tilanteessa Palloliitto päätti antaa paikan kaikille niille seuroille, joilla ei muuta kautta jo ollut paikkaa ansaittuna.

KuPS - TPS 20.6. 16:00 Kuopion keskuskenttä


NuPS

Nummelan Palloseuran matka SM-sarjaan on mielenkiintoinen, sillä se tapahtui "takaportin" kautta. NuPS sijoittui kaudella 2020 T18 Ykkösen B-lohkon viimeiseksi napattuaan kymmenestä ottelusta vain kaksi tasapeliä ja kahdeksan tappiota maalierolla 4-44. NuPS varmisti kuitenkin paikkansa SM-sarjan karsintoihin lopulta Laura Kalmari -turnauksen kautta. Turnauksesta on jaossa kaksi paikkaa karsintoihin sellaisille joukkueille, joilla sitä ei vielä ole. Koronarajoitusten vuoksi turnausta ei kuitenkaan voitu vuonna 2020 järjestää. Karsintoihin tehtiin kuitenkin muutoksia ja kaikki ilman paikkaa olleet seurat saivat mahdollisuuden osallistua karsintoihin. Koska koronarajoitusten takia myöskään karsintoja ei voida pelata, lunasti NuPS paikan SM-sarjaan.

TPS ja NuPS ovat kohdanneet viimeksi T18 Ykkösen kaudella 2019. Ensimmäisessä kohtaamisessa TPS voitti värikkäiden vaiheiden jälkeen 6-5, mutta seuraava kohtaaminen päättyi selkeästi mustavalkoisten 0-5 vierasvoittoon.

TPS - NuPS 23.6. 18:15 Kupittaa 5


PK-35

PK-35 pelasi kauden 2020 SM-karsintojen lohko A:ssa ja nappasi kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja kaksi tappiota. Karsinnoissa TPS:n ja PK-35 välisessä kohtaamisessa pisteet tasattiin 2-2 lukemilla. Samaan lopputulokseen päädyttiin myös T18 SM-sarjassa. PK-35 nappasi kauden aikana viisi voittoa, neljä tasapeliä ja kaksi tappiota ja sijoittui seitsemänneksi.

PK-35 - TPS 4.7. 13:00 MagneCit Areena


Pallo-Iirot/YJ

Pallo-Iirot oli kauden 2020 SM-sarjassa kuudensia seitsemällä voitolla ja neljällä tappiolla. Joukkueen maalipörssin voittoa pääsi juhlimaan Sofia Määttä, joka iski kahdessatoista ottelussa 17 maalia. SM-sarjassa raumalaiset nappasivat 0-3 voiton, mutta 21.1. pelatussa harjoitusottelussa TPS oli vahvempi 1-2 lukemilla.

TPS - Pallo-Iirot 7.7. 16:00 Kupittaa 5


EPS

Karsinnoissa 2020 EPS oli niukasti mustavalkoisten edellä, sillä molemmat voittivat kaksi ottelua, pelasivat yhden tasapelin ja kokivat neljä tappiota, mutta EPS:n maaliero oli kolme maalia mustavalkoisia parempi. Keskinäisessä kohtaamisessa EPS oli parempi 4-1 lukemilla. SM-sarjassa EPS oli neljällä voitolla, kolmella tasapelillä ja neljällä tappiolla kahdeksas. Keskinäisessä kohtaamisessa EPS nappasi tylyn 6-0 voiton.

EPS- TPS 10.7. 14:30 Espoonlahti 1


EBK

Kauden 2020 T18 SM-karsinnoissa espoolaiset olivat vahvoja, sillä seitsemästä ottelusta tuli viisi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. Karsintojen keskinäisessä kohtaamisessa EBK oli vahvempi 0-2 lukemilla. SM-sarjassa TPS kuitenkin haki revanssin 2-1 lukemilla. Jos espoolaisten kausi karsinnoissa oli onnistunut, oli SM-sarjan puolella haasteita ja 11. ottelusta tuli kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja seitsemän tappiota.

TPS - EBK 31.7. 16:00 Urheilupuiston Yläkenttä


FC Kuusysi

Lahtelainen FC Kuusysi pelasi kaudella 2020 T18 Ykkösen A-lohkossa. FC Kuusysin kausi oli onnistunut, sillä se nappasi yhdeksästä ottelusta kahdeksan voittoa ja koki vain yhden tappion kauden aikana, kun Pallokissat YJ oli kauden viimeisessä ottelussa vahvempi 5-2 lukemilla. Kuusysi onnistui voittamaan myös A lohkon voittaneen PKKU:n, mutta joukkue jäi lopulta maalierolla toiseksi.

FC Kuusysi - TPS 8.8. 18:30 Kisapuiston Stadion


VIFK YJ

Kaudella 2020 VIFK sijoittui T18 SM-sarjassa toiseksi viimeiseksi ja yhdestätoista ottelusta tuli vain yksi voitto, kun KPV kaatui 1-0. Vaasalaisten SM-sarjan ja karsintojen maalipörssin voitto jaettiin peräti kolmen pelaajan kesken, sillä Emelie Sax, Noella Håkans ja Ida Antus iskivat kolme maalia. TPS ja VIFK kohtasivat edellisen kerran Vaasassa ja pisteet lähtivät Turkuun 0-2 voitolla.

TPS - VIFK 14.8. 14:00 Kupittaa 5


Ilves

Tamperelaiset olivat kaudella 2020 T18 SM-sarjan neljänsiä kuudella voitolla, yhdellä tasapelillä ja neljällä tappiolla. Tamperelaisten tehokkaimpana pelaajana hääri Moona Laine, joka iski karsintojen ja SM-sarjan aikana 20 maalia. TPS:n ja Ilveksen edellinen kohtaaminen Kupittaalla päättyi vierailijoiden 1-5 voittoon.

Ilves - TPS 18.8. 19:45 Kauppi 2


FC Honka

Honka oli A lohkon SM-karsinnoissa kolmas viidellä voitolla, yhdellä tasapelillä ja kahdella tappiolla. Keskinäisessä kohtaamisessa Honka oli parempi 4-0 lukemilla. SM-sarjassa espoolaiset onnistuivat parantamaan sijoitustaan pykälän verran ja nappasivat kauden päättyessä hopeaa. SM-sarjassa TPS ja Honka tasasivat pisteet 1-1 lukemilla-

TPS - Honka 21.8. 16:00 Yläkenttä


HJK

HJK aloitti kauden 2020 vahvasti, sillä se voitti karsintasarjan kaikki seitsemän ottelua maalierolla 33-4. Helsinkiläisten vahva vire jatkui myös SM-sarjassa, sillä yhdestätoista ottelusta HJK nappasi yhdeksän voittoa, tasasi pisteet PK-35:n kanssa ja vain JyPK onnistui kaatamaan HJK:n. HJK päästi kauden aikana vain kolme maalia ja nappasi mestaruuden seitsemän pisteen erolla.

HJK - TPS 28.8. 13:00 Töölö PK Sahara


ONS

Kaudella 2020 ONS oli T18 SM-sarjan viides kuudella voitolla, kahdella tasapelillä ja kolmella tappiolla. Joukkueen parhaana maalintekijänä hääri Inka Saranoja, joka iske kuudessatoista pelissä 18 maalia. TPS ja ONS kohtasivat viimeksi elokuussa, kun TPS matkasi Ouluun ja kotijoukkue nappasi 3-1 voiton.

TPS - ONS 18.9. 12:00 Yläkenttä


KPV

KPV:n kausi 2020 oli T18 SM-sarjan osalta murheellinen, sillä joukkue sijoittui viimeiseksi häviten kaikki yksitoista otteluaan. Joukkue onnistui SM-sarjan aikana iskemään neljä maalia ja päästi itse 39. SM-sarjassa ja karsinnoissa tehokkain pelaaja oli Jenna Tunkkari, joka iski kahdeksassa ottelussa viisi maalia. TPS:n ja KPV:n edellinen kohtaaminen päättyi mustavalkoisten 5-0 voittoon.

KPV - TPS 26.9. 15:00 Kokkolan Keskuskenttä


JyPK/TB

JyPK pelasi vuoden 2020 T18 SM-karsinnan lohko B:ssä ja sijoittui toiseksi. JyPK nappasi seitsemästä ottelusta kuusi voittoa ja ainut tappio tuli lohkovoittaja Ilvekselle. Jyväskyläläisten hyvä tahti jatkui myös T18 SM-sarjassa, sillä yhdestätoista ottelusta tuli kuusi voittoa, kolme tasapeliä ja kaksi tappiota. JyPK saavutti tiukan taistelun jälkeen pronssia.

TPS - JyPK/TB 2.10. 16:00 Yläkenttä


Valtti/YJ

Kuopion Palloseuran tavoin Valtti/YJ on uusi, mutta silti tuttu joukkue, sillä kaudella 2020 joukkue pelasi Ykköstä nimellä Valtti/United YJ. Joukkue nappasi T18 Ykkösen B-lohkossa seitsemän voittoa, yhden tasapelin ja kaksi tappiota. SM-karsintapaikan Valtti sai Laura Kalmari SM-turnauksen kautta. Turnaus peruttiin koronatilanteen takia mutta turnauksesta jaossa olleet SM-karsintapaikat päätettiin Palloliiton toimesta jakaa kaikille niille joukkueille, joilla ei muuten olisi ollut karsintapaikkaa talvelle. Normaalisti jaossa olisi ollut kaksi karsintasarjapaikkaa mutta vallitsevassa tilanteessa Palloliitto päätti antaa paikan kaikille niille seuroille, joilla ei muuta kautta jo ollut paikkaa ansaittuna.

Valtti/YJ - TPS 9.10. 18:30 Volkswagen Arena


HyPS

HyPS pelasi kaudella 2020 T18 Ykkösen B-lohkossa, jonka se myös voitti. HyPS voitti kauden aikana kahdeksan ottelua ja pelasi kahdesti tasapelin. Joukkue iski kauden aikana 55 maalia ja maalipörssin voittoa juhli 22 maalia iskenyt Lotta Lindström. TPS ja HyPS ovat kohdanneet viimeksi kaudella 2019 ja silloin TPS nappasi voitot lukemin 8-1 ja 0-4.

TPS - HyPK 16.10. 16:00 Yläkenttä


TP-47

Torniolaiset olivat vuoden 2020 T18 SM-karsinnoissa oman lohkonsa toiseksi viimeisiä, mutta Ykkösessä kausi oli onnistuneempi. TP-47 voitti Ykkösen C-lohkon vakuuttavalla saldolla, sillä joukkue nappasi kahdeksan voittoa ja vain yhden tappion. Joukkueen tehokkain pelaaja oli Hellis Ohtonen, joka iski kuudessatoista ottelussa peräti 22 maalia.

TP-47 - TPS 23.10. 13:00 Puuluoto

Joukkueen uusimmat uutiset