Turun Palloseura on vuonna 1922 perustettu perinteikäs turkulainen palloiluseura. Jalkapallo on kuulunut seuran lajivalikoimaan alusta asti. TPS jalkapallon junioritoiminnasta vastaa TPS Juniorijalkapallo ry, jossa pelaajia on noin 750. Seuran joukkueet osallistuvat vuosittain Palloliiton alaisiin alueellisiin sekä valtakunnallisiin sarjoihin. Juniorijoukkueiden lisäksi myös TPS:n naisten edustusjoukkue, naisten 2 - ja harrastejoukkueet, ikämiesjoukkueet, miesten futsaljoukkue sekä temppukoululaiset ja perhefutaajat ovat osa TPS Juniorijalkapallon toimintaa.

Seuran tavoitteena on tehdä ikäluokan vaatimukset huomioiden huipputoimintaa niin kilpajoukkuetoiminnassa, haastajajoukkueissa kuin alle kouluikäisille lapsille suunnatussa toiminnassakin. Seuralla on myös ryhmä – TPS Sateenkaari – liikunnallisille, yli 13-vuotiaille kehitysvammaisille.

Valmennus

Jokaiselle joukkueelle on nimetty vastuuvalmentaja. Valmentajan tehtävä on suunnitella ja ohjata joukkueen toiminta ja harjoitukset. Koulutettujen vastuuvalmentajien lisäksi joukkueissa toimii apuvalmentajia.

Olosuhteet ja harjoittelu

Joukkueet harjoittelevat omilla harjoitusvuoroillaan tekonurmikentillä ja jalkapallohalleissa Turussa. Kesäkaudella osa joukkueista harjoittelee myös nurmella.

Harjoituksiin tarvitset varusteiksi jalkapallokengät, säärisuojat, säänmukaisen vaatetuksen sekä juomapullon. Ota mukaan myös oma pallo. Lisätietoja kohdassa ’Seuran varusteet’.

Seurasiirto TPS Juniorijalkapalloon

Mikäli pelaaja siirtyy Tepsiin toisesta seurasta, joukkueenjohtaja ilmoittaa siirtopyynnön seurasihteerille, joka käynnistää pelaajasiirron. Vanhalla seuralla on 7 vrk aikaa reagoida siirtopyyntöön, joten siirto tulee erityisesti kilpailukaudella käynnistää hyvissä ajoin. Mahdollisen Palloliiton perimän pelaajasiirtomaksun lasku lähetetään pelaajalle (huoltajalle). Edustusoikeus Tepsissä tulee voimaan, kun siirtomaksu on maksettu. Siirto on maksuton, jos pelaajan rekisteröinti ei ole ollut aktiivisena kuluvalla tai edellisellä pelikaudella. Ajanjaksolla 3.9. – 15.11. ei jalkapallossa kilpailumääräysten mukaan voi siirtyä.

Vakuutus

Kilpaurheilussa tapahtuneet vahingot korvaava vakuutus on Palloliiton kilpailumääräysten mukaan pakollinen kaikilla junioripelaajilla (v. 2002 synt. ja nuoremmat) sekä aikuisilla, jotka pelaavat Liigassa - Kakkosessa. Jos pelaajalla on oma vakuutus, pyydä vakuutusyhtiöltä vakuutustodistus ja toimita se joukkueenjohtajalle. Jos pelaajalla ei ole omaa vakuutusta, vanhempi voi hankkia Pohjola Jalkapalloturva -vakuutuksen Suomisport-palvelusta tai Palloliiton pelipassivakuutuksen (AON) Pelipaikasta.

Jopox ja viestintä

Seuran ja joukkueiden toimintaa hallinnoidaan Jopoxissa, josta löytyy esimerkiksi joukkueen tapahtumakalenteri. Myös harjoituksiin ja peleihin ilmoittaudutaan Jopox-järjestelmän kautta. Joukkueenjohtaja lähettää Jopox-tunnukset, kun pelaajan ja vanhempien tiedot on lisätty järjestelmään. Tarvittaessa joukkueenjohtaja opastaa Jopoxin käyttöön.

Vanhemman rooli

Vanhempien osallistuminen joukkueen toimintaan on tärkeää erityisesti nuoremmissa ikäluokissa. Lapset ja nuoret kiinnittyvät vahvemmin lajiin, kun vanhemmat ovat kiinnostuneita harrastuksesta. Urheilun kannalta tärkeimpiä asioita ovat lapsen terveellisistä elintavoista sekä omaehtoisesta ja monipuolisesta liikunnasta ja harjoittelusta huolehtiminen.

Joukkueen kauden toiminnasta ja taloudesta päätetään vanhempainpalavereissa, joissa myös valitaan joukkueelle toimihenkilöitä kuten joukkueenjohtaja, huoltaja ja rahastonhoitaja. Joukkueen toimintasuunnitelman tulee noudattaa seuran valmennuslinjaa. Vanhempainpalaveriin osallistumalla vanhemmat saavat tietoa joukkueen asioista.

Pitkäaikainen loukkaantuminen ja tauot

Mikäli pelaaja loukkaantuu, loukkaantumiskuukauden toimintamaksu maksetaan normaalisti. Jos harjoittelu- ja pelitauko kestää yli kuukauden, seuraavat kokonaiset poissaolokuukaudet ovat toimintamaksun osalta maksuttomia. Lääkärintodistus tarvitaan aina maksuhyvityksiä pyydettäessä. Mikäli pelaaja (U10 ja vanhemmat) pystyy osallistumaan harjoitteluun osittain tai hänelle pystytään laatimaan henkilökohtainen harjoitusohjelma, otetaan käyttöön osittainen maksuhuojennus, joka on 50 % kokonaismaksusta.

Pelaajan lopettaminen seurassa

Pelaajan tulee ilmoittaa lopettamisesta kirjallisesti sähköisellä lomakkeella. Mikäli pelaaja lopettaa seurassa kesken kauden, on hän velvollinen maksamaan lopettamiskuukauden sekä seuraavan kuukauden toimintamaksut. Pelaaja on oikeutettu osallistumaan toimintaan niin kauan kuin hän maksaa maksuja.

Kauden vaihteessa loka- ja marraskuun aikana lopettaville pelaajille ei tule ylimääräistä maksuvelvoitetta.

Jos pelaaja siirtyy toiseen seuraan, kaikki maksut TPS Juniorijalkapallolle tulee olla maksettuna ennen kuin siirtopyyntö hyväksytään. Kaikki pelaajan maksamat maksut, talkootyöosuus ym. jäävät seuralle/joukkueelle.

Seuran varusteet

Varusteet ostetaan Teamsales-myynnin kautta Stadiumista. Jokaisella joukkueella on varustevastaava, joka hoitaa tilaukset. Seuran peli-, edustus- ja harjoitusasut hankitaan usein joukkueen yhteistilauksena. Muista varustetäydennyksistä ja hankintakäytännöistä sovitaan yhdessä joukkueen johtoryhmän kanssa. Perhe voi myös tehdä itsenäisesti täydentäviä varustehankintoja Stadiumista.

Lisätietoja

Seuratoimijat – seurasihteeri, hallituksen jäsenet, valmentajat, joukkueenjohtajat, rahastonhoitajat ja huoltajat – ovat seurassa sinua varten. Lisätietoja seuran toiminnasta saat joukkueenjohtajalta, joukkueiden toimihenkilöiltä ja toiminnanjohtajalta.


Seurasihteeri

Mari Jäppilä
mari.jappila@tps.fi
p. 040 582 9369

Seurakoordinaattori

Tuuli Amrahova
tuuli.amrahova@tps.fi
p. 040 358 0099

Junioriakatemiapäällikkö

Petri Haapasalo
petri.haapasalo@tps.fi
p. 050 525 1709