10
HUH
15.15
Naisten edustus, Harjoitusottelu

PKKU - TPS   1 - 3

Tuusula

TPS matkasi tänään Tuusulaan, jossa se kohtasi PKKU Naiset. Lumisade häiritsi ottelun alkua, mutta TPS ei tästä välittänyt, vaan aloitti vahvasti. Laura Linnala nousi kolmannella minuutilla maalipaikalle ja hankki mustavalkoisille kulman. Kulma aiheutti kotijoukkueen puolella ylimääräisiä sydämenlyöntejä, sillä maalivahti sai pysäytettyä pallon tolpan avustuksella. Hetkeä myöhemmin edes tolppa ei pelastanut kotijoukkuetta, vaan Linnala iski Palloseuran 0-1 johtoon.

Ottelun edetessä peli tasoittui ja PKKU pääsi Palloseuran omien virheiden avustuksella maalipaikoilla. Puolustus onnistui selvittämään tilanteet hyvin, mutta lopulta puolen tunnin kohdalla PKKU pääsi iskemään ottelun 1-1 lukemiin. Maalilla pelannut Inkeri Niemi oli hyvin mukana tilanteessa, muttei yltänyt aivan tolpan juuresta sisään menneeseen palloon.

TPS lähti heti tasoituksen jälkeen hyvään vastahyökkäykseen, mutta maalivahti sai napattua pallon syliinsä aivan maaliviivan päältä. Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa Linnala hankki mustavalkoisille vielä kulman ja kotijoukkueen rikkeen jälkeen pallo vietiin lopulta pilkulle. Pallon taakse asteli Jenni Rannus, joka iski mustavalkoiset 1-2 johtoon.

Toinen puoliaika eteni tasaisena päästä toiseen ja parhaita paikkoja saatiin odotella loppuhetkille asti. Ensin PKKU pääsi laukomaan pallon maalikehikon kulmaan ja aivan varsinaisen peliajan lopussa Yasmin Baasousin upea laukaus upposi suoraan PKKU:n maalin vasempaan yläkulmaan. Lisämaaleja ei enää nähty, vaan TPS nappasi voiton 1-3 lukemilla. Palloseuran päävalmentaja Akusti Salonen oli voitosta tyytyväinen.

- Onhan se aina hienoa napata voitto pelistä. Alussa keli oli haastava, mutta pelattiin hyvällä tavalla ja saatiin luotua paikkoja. Tehtiin hieno 0-1 maali, mutta sen jälkeen vastustaja pääsi peliin mukaan vähän paremmin. Mitään isoja ongelmia ei kuitenkaan ollut, vaan vastustajan paikat tulivat lähinnä omista heikoista suorituksista. PKKU pääsi iskemään pelin tasoihin, mutta puoliajan loppua kohden oma peli taas parani ja päästiin pilkulta 1-2 johtoon. Isoimmat asiat olivat ne, että lähdimme turhan aikaisin pelaamaan palloa maalille, vaikka olisi ollut mahdollisuus pelata palloa syvemmälle ja hyödyntää laidoilla oleva tila. Toisella puoliajalla peli vähän passivoitui ja oli vähän ongelmia vastata vastustajan peliin. Muutettiin vähän omaa ryhmitystä ja osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Ollaan harjoiteltu paria erilaista ryhmitystä ja tänään se tuotti myös tulosta. Lopussa saatiin vielä 1-3 maali, joka sinetöi ottelun.

Palloseuran harjoitusottelut jatkuvat 17.4. Pallo-Iiroja vastaan ja tästä ottelusta poimitaan asioita sitäkin ottelua ajatellen.

- Jokaisessa ottelussa on aina puutteita, mutta nyt vain täytyy taas käydä läpi sitä, mihin asioihin tulevalla treeniviikolla keskitytään, jotta olemme seuraavassa pelissä mahdollisimman hyvässä iskussa.

Tilastot
PKKU

1 - 3

(1-2)
4'MaaliLinnala Laura
45'MaaliRannus Jenni
46'Vaihto ulosLinnala Laura
46'Vaihto ulosHärkönen Amalia
46'Vaihto sisäänWirtanen Ronja
46'Vaihto sisäänReponen Meri-Tuulia
60'Vaihto ulosSchrey Alina
60'Vaihto sisäänNiemi Rosa
62'Vaihto ulosAatsinki Amanda
62'Vaihto sisäänBaasousi Yasmin
79'Vaihto ulosKauppi Jenni
79'Vaihto ulosOllonqvist Viivi
79'Vaihto ulosRannus Jenni
79'Vaihto sisäänKallio Saana
79'Vaihto sisäänKeskitalo Jatta
79'Vaihto sisäänSainio Julia
89'MaaliBaasousi Yasmin