​TPS:n voittoputki sai jatkoa
Naisten edustus Julkaistu: 09.05.2022 14.28

​TPS:n voittoputki sai jatkoa

TPS:n kova kevätkunto ei näytä laantumisen merkkejä, sillä voittoputki kasvoi nyt jo kuuden ottelun mittaiseksi. Naisten Ykkösen jumbojoukkue FC Sport joutui taipumaan mustavalkoisille selvin numeroin 4–0 (2–0).

TPS hallitsi ottelua käytännössä läpi koko ottelun. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa kuitenkin 25. minuutille, kun Jenni Rannuksen matala keskitys ohjautui maaliin Sport-puolustajasta ja siten osuma merkittiin omaksi maaliksi. Rannus oli esillä myös toisen maalin synnyssä, sillä hänen keskitykseen pääsi ensimmäisenä Nelly Lehtilä, joka sijoitti pallon maaliin 10 minuuttia avausmaalista. Maali oli Lehtilälle kuluvan Ykkösen kauden toinen ja jos cupin ottelut lasketaan mukaan, oli täysosuma jo viides.

– Peli oli hallussa, mutta meillä oli pikkuisen kiire, emmekä osanneet hyödyntää tyhjiä tiloja. Se osittain johtuu siitä, millaisissa olosuhteissa joudumme harjoittelemaan. Puskimme myös liikaa keskeltä, vaikka tavoitteenamme oli hyödyntää laitoja, TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen sanoi.

Toisella puoliajalla TPS jatkoi vahvoja otteitaan ja loi kerta toisensa jälkeen laadukkaita maalipaikkoja, mutta tehokkuudessa jäi petrattavaa. Maaliverkko pöllysi seuraavan kerran 71. minuutilla, kun viime kaudella JyPK:n riveissä Kansallista liigaa pelannut ja vahvan ottelun laitapuolustajana pelannut Fanny Lindholm lisäsi johdon kolmen maalin suuruiseksi. Loppunumerot sinetöi Saana Kallio taidokkaalla kaukolaukauksella aivan yläkulmaan ottelun 86. minuutilla.

– Hyödynsimme toisella puoliajalla laidalla syntyneitä tiloja paremmin, mutta viimeistelymme ontui. Molemmat maalimme tulivat kaukolaukauksilla. On hienoa, että Saana onnistui nyt siinä, mitä hän on hakenut useasti jo aiemmissakin otteluissa, Salonen iloitsi.

TPS johtaa sarjaa kuudella voitollaan, mutta piste-eroja muihin ei liiaksi kannata laskea, sillä valtaosa joukkueista on pelannut neljästä vasta viiteen ottelua. Sarjataulukko täydentyy sunnuntai-iltapäivänä pelattavilla otteluilla.

– Sarjataulukolle ei anneta liiaksi huomioita. Nyt katseet siirtyvät jo seuraavaan otteluun ja ensi viikon harjoittelua määrittää seuraava vastustajamme, eikä sarjataulukko, Salonen totesi.

– Ei tässä voi olla millään lailla pettynyt siihen, miten kausi lähtenyt liikkeelle. Sen verran olen ahne luonne, että haluan kuitenkin tätä vielä enemmän, päävalmentaja jatkoi.

TPS:n kausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina 15.5. vierasottelulla PKKU:ta vastaan. PKKU on niin ikään TPS:n kanssa asettanut tavoitteekseen nousun pääsarjaan.

– Edessä on varmasti kova kamppailu. PKKU:lla on selvä tapa, miten he haluavat hyökätä ja puolustaa, ja niihin meidän pitää löytää lääkkeet viikon harjoituksissa, Salonen tuumasi.