​Itseluottamus noussut voittojen myötä
Naisten edustus Julkaistu: 06.05.2022 14.56

​Itseluottamus noussut voittojen myötä

TPS:n naisten edustusjoukkue on voittanut kuluvalla kaudella kaikki viisi otteluaan. Puolustuksessa jokaisessa ottelussa täydet minuutit urakoinut Meri-Tuulia Reponen näkee joukkueen kasvaneen kokoa entisestään voittojen myötä.

– Meillä on ollut erittäin hyvä itseluottamus ja myös joukkuehenki. Vaikka olemme olleet joissain otteluissa tappioasemassa, olemme uskoneet pystyvämme kääntämään ottelut voitoiksi ja sen auttanut meitä, Reponen sanoo.

Yksi voittojen takeena on ollut tiivis puolustuspelaaminen, sillä TPS on päästänyt kuluvalla kaudella vain neljä maalia.

– Puolustuspelaamisemme lähtee jo hyökkäysalueelta hyökkääjien prässistä. Heidän tekemänsä työ on myös helpottanut puolustuslinjamme työskentelyä, Reponen ruotii.

Toista kauttaan TPS-nutussa pelaava Reponen on pelannut kuluvan kauden otteluissa keskuspuolustajana, sillä toinen varsinainen toppari on ollut sivussa loukkaantumisten takia. Reponen on suoriutunut tehtävästään erinomaisesti ja on pystynyt ottamaan kehitysaskeleita pelaajana.

– Vieressäni on ollut kokenut toppari ja alapuolella maalivahti, jotka ovat auttaneet pelaamistani. Kaipaan kuitenkin takaisin laitaan, sillä olen pelannut sitä tonttia 6-vuotiaasta saakka, Reponen myöntää.

Reponen tunnustaa nauttivansa puolustusorientoituneesta pelaamisesta, johon sisältyy kamppailupelaamista ja oman maalin varjelemista.

– En ole koskaan ollut mikään maalintekijänä. Mieluummin annan sitten vaikkapa maalisyötön kuin itse viimeistelisin, Reponen hymähtää.

Tulevana lauantaina 7.5. TPS kohtaa vieraita Vaasasta, kun FC Sport saapuu Kupittaalle. Joukkueet kohtasivat vajaa kuukausi sitten Pohjanmaalla, kun mustavalkoiset hakivat täydet pisteet maalein 2–1. Reposen mukaan TPS on valmis hakemaan kuudetta peräkkäistä voittoa.

– Kyllähän se auttaa valmistautumiseen, kun tietää millainen vastustaja on sieltä tulossa. Viimeksi Vaasassa ottelu pelattiin lauantaina vasta illalla kello 19, eikä se missään nimessä ollut meiltä paras pelimme. Nyt meillä on aivan erilainen asenne otteluun ja toivottavasti saamme aikaiseksi enemmän maaleja, Reponen sanoo.

TPS–FC Sport Vaasa. Lauantaina 7.5. kello 17 Kupittaa 5:lla. Tervetuloa!